Tennismuseet ligger mitt i Sveriges tennismetropol, Båstad. Det invigdes 1997 av Stefan Edberg. Redan då fanns omfattande samlingar. Dessa har allt sedan dess utökats avsevärt tack vare alla gåvor från tennisvänner i hela landet. Museets samlingar av föremål och dokument täcker hela den tid då det spelats tennis i Sverige.

Museet drivs av Föreningen Sveriges Tennismuseum, som är en ideell förening. Föreningen erbjuder flera olika slag av medlemskap. Föreningens och museets huvud-uppgift är att dokumentera Sveriges tennishistoria och göra denna tillgänglig för allmänheten.

Bildarkivet omfattar ca 29 000 bilder och växer ständigt.

Museet drivs av Föreningen Sveriges Tennismuseum, som är en ideell förening. Föreningen erbjuder flera olika slag av medlemskap. Föreningens och museets huvuduppgift är att dokumentera Sveriges tennishistoria och göra denna tillgänglig för allmänheten.

Svenska Tennisförbundet, Båstads kommun och Stiftelsen Båstadtennis drev projektet ” Tidernas Tennis” från 1997 till 2001, då föreningen bildades.

Föreningen är en ideell förening. Det innebär att den bygger på medlemmar och medlemmars ideella insatser.

Styrelsen i föreningen har ett arbetsutskott med 5 ledamöter. Föreningens ordförande är Claes Wastensson, tidigare ordförande i BMTS och uppmärksammad för sitt engagemang i klubben.

Museichef är  Bengt  Hall

 

Detta inlägg har en kommentar

 1. bengt.andersson

  Hej.
  Jag sökte stefan Edberg.
  Var till Cincinnati och en familj sökte en bild med namntäckning från stefan.
  Undrar om Ni kan ficksa detta till mig och jag sänder denna till denna familj skulle vara fint.
  Min adress: Bengt Andersson
  Föreningsvägen 1
  820 22 SANDARNE
  SVERIGE.

Lämna ett svar