Museet viktigt för Svenska Tennismagasinet

  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer

Svenska Tennismagasinet med sponsorer och partners höll mingel på Tennismuseet igår, fredag. Med Jonas Arnesen i spetsen – Sveriges främsta tennisjournalist – intervjuades Jonte Sjögren om sin tennis- och tränarkarriär där bland andra framstående spelare som Mats Wilander och Anders Järryd coachats av honom.

Jonas Elfving, ansvarig utgivare och VD på Svenska Tennismagasinet poängterar hur viktigt det är för dem att vara med och bidra till museets verksamhet.

”- Vi bidrar på alla sätt vi kan med och upprätthålla att svensk tennishistoria fortsätter att dokumenteras. Det är något vi är måna om och vi hoppas att museet kan utvecklas mer framöver”, säger Jonas till oss.

Jonte Sjögren och Jonas Arnesen pratar i ett fullsatt Tennismuseum. Under bilderna följer en återblick av Jontes karriär.

Jonte Sjögren är främst känd för sina mångåriga insatser som tennistränare. Han började sin tränarkarriär i slutet av 1960-talet. Under 1970-talet hade han flera ledaruppgifter för juniorer. Han verkade som svensk Davis Cup (DC)-kapten åren 1979-81 och 1989-94. Hans första DC-lag bestod av spelarna Björn Borg, Ove Bengtson, Stefan Simonsson och Per Hjertqvist. Åren 1981-89 var Sjögren Mats Wilanders tränare. Det var under den perioden Wilander utvecklades till en av spelets giganter med sammanlagt sju vunna titlar i Grand Slam-turneringar.

Under en tvåårsperiod (1981-83) ledde Sjögren Team SIAB, där byggföretaget SIAB sponsrade helårsträning i Sverige och utomlands för fyra unga lovande spelare, Mats Wilander, Joakim Nyström, Anders Järryd och Hans Simonsson. De fyra utgjorde under perioden också Sveriges DC- och King’s Cup-lag. Teamet gjorde träningsresor till bland annat Bangkok, Australien och USA. Sjögren satte för Team SIAB upp målet att alla spelare skulle lära sig att spela på alla typer av underlag. Han lät spelarna träna såväl grundslag som ett offensivt volleyspel på olika bantyper, inte minst på gräs. Under Sjögrens ledning utvecklades spelarna till internationella elitspelare, alla med GS-titlar bland meriterna.

Som tränare hämtade Sjögren inspiration bland annat hos den legendariske australiske tränaren Harry Hopman, men också andra som exempelvis Neale Fraser. År 1994 vann DC-laget under Sjögrens ledning DC-titeln genom finalseger över Ryssland.

År 1994 tilldelades Sjögren Riksidrottsförbundets fair-play-pris. Han upptogs 2006 i Swedish Tennis Hall of Fame.
Svenska Tennismagasinet är landets ledande magasin om tennis och belyser såväl internationell som svensk tennis på alla nivåer.


Svenska Tennismagasinet samarbetar med några av svensk tennis största profiler, t.ex. Mats Wilander och Jonas Björkman, vilket medför att vi genom deras kontaktnät får tillgång till intervjuer med de allra största internationella stjärnorna.

Tidningen fokuserar både på den internationella proffstouren för herrar och damer, men bevakar också svensk klubbverksamhet, junior- och veterantennis. Givetvis ger vi också träningstips till spelare på alla nivåer. Läs mer på www.tennismagasinet.se.

Dela med dig här

Lämna ett svar